Ekumeninės tiesos paieškos ir Kristaus bažnyčios tapatybė - Dulskis, Romualdas (Religija ir kultūra, 2007)
Ekumenizmą neturėtume suprasti kaip paviršutiniškos įvairių konfesijų krikščionių vienybės siekį. Ekumeninis dialogas akina pagilinti savąjį tikėjimą. Kiekvienas jo dalyvis yra Šventosios Dvasios kviečiamas kuo rimčiausiai patikrinti sąžinę ir išdrįsti pripažinti bet kokį nesąžiningumą dieviškosios tiesos atžvilgiu. Toleruodamas įvairius teologinio mąstymo būdus, skirtingus krikščioniškosios praktikos aspektus bei įvairias kulto formas, ekumenizmas akina priimti Dievo tiesos ir gėrio pilnatvę į savo širdis ir gyvenimą. Vienas iš svarbiausių ekumeninio judėjimo tikslų yra atvesti žmogų į akistatą su Kristaus Evangelija ir su objektyvia dieviškąja tiesa. Pastangos dieviškąją tiesą paversti subjektyvia kiekvieno asmens tiesa reiškia ir žmogiškosios asmenybės objektyvios harmonijos neigimą.