V-VIII kl. berniukų ir mergaičių požiūrio į mokymąsi ypatumai ir kitimo tendencijos - Laužikas , J.; Juška , A. (Psichologija, 1973)
Vienas pagrindinių šiuolaikinės mokyklos tikslų yra sukurti teigiamą požiūrį į mokymąsi. Turint omenyje, kad bet koks tikslingas pedagoginis veiksmas, vystant teigiamą požiūrį, turi būti pagrįstas realaus požiūrio į mokslą matavimo rezultatais, autoriai savo straipsnyje pristato eilės eksperimentų rezultatus, kuriuose matuotas realus moksleivių (V-VIII klasės) požiūris. Autoriai pabrėžia ir lygina požiūrio skirtumus tarp berniukų ir mergaičių, pastebi kelias bendras požiūrio pokyčio tendencijas tarp klasių.
Keywords: požiūris į mokymąsi; berniukai ir mergaitės