Mokomojo ekrano poveikis ikimokyklinio amžiaus vaikui - Tidikienė , Z. (Psichologija, 1972)
Mūsų tyrimai parodė, kad mokomojo ekrano panaudojimas, supažindinant 5-7 metų vaikus su aplinka, gerokai patobulina mokymo procesą ir tuo pačiu teigiamai veikia ikimokyklinio amžiaus vaiko asmenybę. Mokomasis filmas padeda vaikams įsisavinti konkrečias ir apibendrintas, išplėstas ir susistemintas žinias. Pedagogiškai kryptingas pažintinės medžiagos pateikimas filme formuoja vaiko vertinamąjį požiūrį į visuomeninio gyvenimo reiškinius, moko apibendrinti ir analizuoti. Vaizdų emocionalumas skatina vaiko kalbos aktyvumą, o filmo tekstas ugdo jos rišlumą, vaizdingumą, išraiškingumą.
Keywords: mokomasis ekranas; mokomieji filmai; ikimokyklinis amžius