Dėl diferencijuoto profesinio - darbinio apmokymo pagalbineje internatinėje mokykloje pagrindimo - Šliosbergas , L. (Psichologija, 1971)
Autorius, remdamasis ilgamečiu Vilniaus internatinės mokyklos Nr. 2 auklėtinių stebėjimu, pagrindžia protiškai atsilikusių vaikų darbinio auklėjimo individualizavimą. Straipsnyje pateikiami 211 dirbančių mokyklos auklėtinių stebėjimų duomenys.
Keywords: diferencijuotas mokymas; profesinis – darbinis mokymas; pagalbinė internatinė mokykla