Skatinamųjų intonacijų identifikacijos rezultatai - Elijošiūtė , S. (Psichologija, 1971)
Atliktas eksperimentinis rusų kalbos skatinamųjų intonacijų tyrimas. Buvo nagrinėjama komunikacinio proceso suvokimo grandis. 4898 atsakymai, gauti iš 106 auditorių, leidžia padaryti išvadą, kad skatinamosios intonacijos identifikuojamos kaip įeinančios į tam tikras zonas. Kalbiniai skatinimai, turį komunikacines veiksmo atlikimo būtinumo, geidžiamumo ir galimumo reikšmes, susigrupavo į tris zonas.
Keywords: skatinamosios intonacijos; intonacijos