Pradinis mokymas Lietuvoje XIX a. antrojoje pusėje oficialioje mokykloje - Karčiauskienė , M. (Psichologija, 1969)
Aptariami pradinio mokymo tikslai, turinys ir metodai, naudoti oficialioje pradinėje Lietuvos mokykloje XIX a. antrojoje pusėje. Pabrėžiamas tos pačios klasės žmonių mokyklos formavimas, remiantis 1893m. chartija. Nurodomos atsakomosios mokyklos tendencijos ir vietinių žmonių kova siekiant pagerinti švietimą Lietuvoje.
Keywords: pradinis mokymas; pedagogikos istorija