LKP veikla, rūpinantis darbo žmonių vaikais buržuazinėje Lietuvoje - Savickytė , V. (Psichologija, 1969)
Lietuvos Komunistų Partija buvo vienintelė partija, kuri rūpinosi dirbančių žmonių vaikais. Su komjaunimo pagalba Partija kovojo už gyvenimo sąlygų gerinimą, darbininkų vaikų darbą ir išsilavinimą, rūpinosi jų politiniu-ideologiniu švietimu. Partija ypatingai daug dėmesio skyrė Jaunųjų Pionierių Organizacijai – Komunistinei Organizacijai darbo žmonių vaikams.
Keywords: pedagogikos istorija; Lietuvos Komunistų Partija