Kai kurios svarbiausios metodologinės šiuolaikinės vystymosi psichologijos tendencijos - Otto, Kh. (Psichologija, 1983)
Straipsnyje analizuojamos bei kritiškai vertinamos šios pagrindinės metodologinės skirtingų šalių vystymosi psichologijos tendencijos:- raidos ir vystymosi psichologijos tyrimai,- psichinių savybių ir veiklos tyrimai,- amžiaus ir priežastinių - genetinių ypatumų tyrimai,- ištisinio ir skersinio pjūvio tyrimai,- konstatuojamieji – aprašomieji ir eksperimentiniai – formuojantieji tyrimai.Straipsnis užbaigiamas tyriminėmis – strateginėmis išvadomis.
Keywords: raidos psichologija; vystymosi psichologija; raida