Apie savaveiksmę vyresniojo ikimokyklinio amžiaus vaikų kooperaciją grupinėje veikloje - Jacikevičienė, O. (Psichologija, 1984)
Buvo tiriamas vyresnio ikimokyklinio amžiaus vaikų kooperacija grupinėje veikloje, iškylanti jų pačių iniciatyva. Buvo vertinami bendro planavimo, funkcijų pasidalijimo, kooperacijos ir rungtyniavimo ypatumai. Buvo rasta sąsajų tarp šių ypatumų ir grupės veiklos tikslo. Rezultatai rodo kai kuriuos praktinius bendros veiklos įpročius bei prastas galimybės šiuos įpročius perkelti į kitą veiklą.
Keywords: grupinė veikla; kooperacija