Erdvinis-struktūrinis modeliavimas sąvokų, atspindinčių nuostatas į tekstilės pramonės profesijas - Suslavičius , A.; Rubaževičienė , M. (Psichologija, 1985)
Nuostatų į tekstilės pramonės profesijas matavimui šio tyrimo autoriai panaudojo Č. Osgudo semantinio diferencialo metodą. Be kiekybinių duomenų, gautų šiuo metodu, indeksų, galima taip pat juos pateikti kokybiškai, būtent - pavaizduoti erdvėje ištirtas sąvokas, atspindinčias tam tikras nuostatas. Taip lengviau suprasti, kaip šios sąvokos grupuojasi, koks jų išsidėstymas erdvėje. Tiriamiesiems - profesinės technikos mokyklos moksleiviams - vertinimui buvo pateikta 12 sąvokų, atspindinčių pagrindines tekstilės pramonės profesijas. Nustačius tiesinius atstumus (D) semantinėje erdvėje, galima joje grafiškai išdėstyti nuostatas. Atstumų tarp profesijų skaitmeninės vertės buvo pateiktos grafiškai trijų vektorių erdvėje. Erdvinis nuostatų vaizdavimas leido nustatyti jų grupuotes, taip pat tiriamojo identifikacijos su konkrečia profesija dydį.
Keywords: Erdvinis-struktūrinis modeliavimas; nuostatos į tekstilės pramonės profesijas