Emocingumas kaip pedagoginės veiklos sėkmės prielaida - Čebykinas, A. (Psichologija, 1988)
Straipsnyje, remiantis teoriniais ir eksperimentiniais tyrimais, atskleidžiama, kad pagal emocines komunikatyvines abiturientų charakteristikas galima prognozuoti jų sėkmę pedagoginėje veikloje. Šios charakteristikos gali būti panaudotos kaip stojančiųjų į pedagoginius institutus atrankos kriterijai.
Keywords: emocingumas; pedagoginės veiklos sėkmė; emocijos