Savižudybių paplitimas Lietuvoje - Domanskienė, V.; Gailienė, D. (Psichologija, 1993)
Pateikiami 1924-1991 metų epidemiologiniai duomenys. Šių duomenų analizė parodė, kad iki karo Lietuvoje savižudybių lygis buvo žemas, net žemesnis, nei aplinkinėse valstybėse, pavyzdžiui, Estijoje. Sovietinės okupacijos metais savižudybių skaičius nenustojo augti, kulminacija buvo 1984 m. Sąjūdžio laikais šis skaičius ženkliai krito, bet pastaruoju metu vėl ėmė augti. Ypač daug savižudybių kaimuose, tarp vidutinio amžiaus vyrų. Duomenys aptariami, remiantis Durkheim teorija.
Keywords: savižudybės; savižudybių skaičius; Durkheim