Humanistinė psichologija: nuo protesto link transcendencijos - Kočiūnas, Rimas (Psichologija, 1993)
Straipsnyje nagrinėjamos filosofinės humanistinės psichologijos prielaidos, jos raida. Analizuojami humanistinės psichologijos santykiai su kitomis psichologijos srovėmis. Pristatomos pagrindinės teorinės humanistinės psichologijos prielaidos, svarbiausių autorių indėlis, jų požiūris į žmogų. Straipsnyje pateikiami ir taikomieji humanistinės psichologijos aspektai.
Keywords: humanistinė psichologija; Maslow; Rogers