Mokymas piešti - kūrybinio minties vaizdavimo pagrindas - Morkytė, J. (Psichologija, 1962)
Realistiško atvaizdo sukūrime suvokimas ir vaizdavimas yra vieno proceso dviem pusėmis, kurios nukreipia link pilnesnio tikrovės reiškinio suvokimo. Vieningas šių procesų valdymo kryptingumas užtikrina mokomąją ir ugdomąją piešimo reikšmę. Grafinio piešimo pagrindai turi būti rimtai mokomi pradinėje mokykloje, todėl kad šiuo gyvenimo laikotarpiu vystosi smulkieji vaiko rankos raumenys, formuojasi tiksli akies ir rankos koordinacija. Tikslaus piešimo raida turi remtis fiziologiniais pagrindais, psichologiniais ypatumais ir pedagoginiais mokymo principais. Palaipsniui pasiekiamas toks grafinių įgūdžių valdymo lygis, kai vaikas gali daugiau arba mažiau sąmoningai išreikšti savo mintis ir norus piešinyje suprantamomis formomis, kai vaikas pradeda žiūrėti į savo piešinį kaip mąstymo ir bendravimo su kitais būdą. Toks piešimas įgauna socialinį, vis kūrybiškesnį, pobūdį.
Keywords: kūrybiškimas; piešimas; aktyvumas