Pagrindinės fenomenologijos prielaidos psichologijos tyrimuose - Deltuva, Artūras (Psichologija, 1996)
Šiame straipsnyje svarstomos gamtos mokslų metodų ribos žmonių moksluose, taip pat aptariamas naujo metodo poreikis sąmonės tyrimams bei sąmonės, kaip įrankio, naudojimas žinių gavimui, o ne neigimui. Šios idėjos aptariamos ryšium su E. Husserlio idėjomis straipsnyje „Renewal: Its Problem and Method”. Pagrindinės fenomenologijos idėjos pristatomos ryšium su psichologiniais tyrimais; „Kokias idėjas galima priimti psichologinių tyrimų praktikoje?” ir  „Kaip  jas galima panaudoti praktiškai?”. Fenomenologiniai įvykiai aptariami kaip patirties prasmė, o fenomenologinė analizė kaip aktyvus procesas, turintis tikslą suteikti verbalinę išraišką žmogaus sąmonės srauto patyrimui.
Keywords: tyrimo metodai; fenomenologinė analizė; kokybiniai tyrimai