Lietuvos organizacijų vadovų vertybės - Bajoriūnienė, J. (Psichologija, 1996)
Šiame straipsnyje kalbama apie Lietuvos organizacijų vadovų, su darbu susijusias, vertybes. Vertybės priklauso nuo daugybės skirtingų aspektų, todėl nusprendėme išsiaiškinti, kurie jų yra svarbiausi. Pasak G. Hofstedo, Tarpkultūrinio Bendradarbiavimo Tyrimų Instituto vadovo, nacionalinė kultūra yra ypatingai svarbi norint suprasti vadovavimo sėkmę. E. H. Scheinas organizacinę kultūrą nurodo kaip ne mažiau svarbią. Šis darbas aprašo su darbu susijusias Lietuvos organizacijų vadovų vertybes (išskirtas pagal Hofstedo Vertybių apklausą) ir patvirtina Hofstedo mintį, kad nacionalinė kultūra daro didesnę įtaką vertybių formavimuisi nei organizacinė kultūra.
Keywords: vertybės; vadovai; organizacinė kultūra