Modaliniai kasdieninio emocinio gyvenimo parametrai - Pacevičius, Jonas (Psichologija, 1998)
Buvo vykdytas longitudinis kasdienių emocijų tyrimas. 77 tiriamieji, naudodamiesi specialiomis formomis ir eksperimentu grįstu emocinių terminų sąrašu, žymėjosi savo kasdienes emocijas chronologiška tvarka dvi, tris arba keturias savaites. Gauti individualūs ir grupiniai duomenys, pagal keturių pagrindinių emocijų (džiaugsmo, pykčio, baimės, gedulo) modalumo trukmę ir ramybės būsenas bei jų sąsajas su kiekvienos dienos veikla. Buvo atlikta inter-koreliacinė modalinių ir kitų emocijų parametrų (ženklų, intensyvumo, stabilumo) analizė.
Keywords: emocijos; pagrindinės emocijos