Paklusnumo įstatymams psichologiniai aspektai - Valickas, Gintautas (Psichologija, 2001)
Straipsnyje analizuojami įvairūs veiksniai, lemiantys žmonių paklusnumą įstatymams: 1) atgrasinamasis bausmių poveikis; 2) perimtos vertybės arba vidiniai elgesio standartai; 3) valdžios atstovų elgesio ypatumai, formuojantys suvokto teisingumo arba neteisingumo jausmą. Pateikiamos kai kurios rekomendacijos, kaip būtų galima keisti susiklosčiusią padėtį.
Keywords: paklusnumas įstatymams