Ankstyvųjų neadaptyvių schemų aktyvacija ir susilpnėjusi imuninė sistema - Diržytė, Aistė; Milašienė, Vida (Psichologija, 2002)
Straipsnyje analizuojamas imuninės sistemos ir kognityvinių schemų ryšys. Teorinėje dalyje aptariama schemų teorija, ypatingas dėmesys skiriamas J. E. Youngo teoriniam modeliui, kuriuo remtasi atliekant psichoneuroimunologinį tyrimą. Straipsnyje supažindinama su kai kuriais šio tyrimo rezultatais. Rezultatų analizė rodo, kad silpnesnė imuninė sistema yra susijusi su ankstyvųjų neadaptyvių schemų aktyvacija. Visgi, norint geriau suprasti šį ryšį, reikia papildomų tyrimų.
Keywords: imuninė sistema; kognityvinės schemos