Karių pasitenkinimo privalomąja karo tarnyba ir jų kovinio pasirengimo sąsajų ypatumai - Žakaitis, Povilas; Rugevičius, Mindaugas (Psichologija, 2004)
Straipsnyje analizuojamos pasitenkinimo privalomąja tarnyba sąsajos su kovinio pasirengimo rodikliais. Naudojant dvi pasitenkinimo tarnyba įvertinimo skales ištirta 211 karių. Gauti rezultatai parodė, kad pasitenkinimas tarnyba yra stabilus rodiklis, mažai kintantis per visą jos laiką. Atlikus pasitenkinimo įverčių klasterinę analizę sudarytos dvi karių grupės: santykinai didesnio pasitenkinimo tarnyba grupę sudarė 113 karių, o santykinai mažesnio – 98 kariai. Palyginus šias grupes nustatytos statistiškai reikšmingos sąsajos tarp karių pasitenkinimo tarnyba ir jų kovinio pasirengimo rodiklių. Daugiau nei 50 proc. (12 iš 22) visų kovinio pasirengimo rodiklių yra geresni santykinai didesnio pasitenkinimo tarnyba karių grupės.
Keywords: pasitenkinimas; privalomoji karo tarnyba; kovinis pasirengimas