Jaunų suaugusiųjų požiūrio į savo kūną sąsajos su demografiniais rodikliais - Miškinytė, A.; Bagdonas, A. (Psichologija, 2010)
Šiame tyrime siekiama įvertinti įvairius požiūrio į savo kūną aspektus, būdingus jauno suaugusiojo amžiaus lietuviams. Straipsnyje pateikta glausta tyrimų apžvalga rodo, kad dažniausiai tiriami paskiri savo kūno vaizdo aspektai. Savo kūno vaizdas – daugiamatis reiškinys. Todėl mūsų tyrimo tikslas buvo pažvelgti į kūno vaizdą ne kaip į visumą, o į požiūrio į kūną komponentus ir jų sąsajas su lytimi, amžiumi bei šeimine padėtimi. Gauti rezultatai rodo, kad moterų ir vyrų pasitenkinimas savo kūnu skiriasi – moterys yra labiau susirūpinusios savo kūno svoriu, forma ir tam tikromis kūno sritimis, jos skiria daugiau svarbos savo fizinei išvaizdai ir ją prižiūri. Požiūris į savo kūną yra susijęs su amžimi ir partnerio turėjimu. Straipsnyje taip pat aptariami kultūriniai požiūrio į savo kūną komponentų skirtumai, lyginami amerikiečiai ir lietuviai.
Keywords: požiūris į savo kūną; jaunas suaugusysis; pasitenkinimas kūnu; subjektyvi gyvenimo kokybė; demografiniai kintamieji