Mokinių humanitarinių dalykų reikšmės suvokimo vystymasis ir jų skaitymo interesai - Rajeckas, V. (Psichologija, 1977)
Straipsnyje parodoma, kaip 1960-1976 m. vyresniųjų klasių mokiniai suprato humanitarinių dalykų reikšmę, kuriais aspektais juos labiausiai vertino. Jų požiūriui į literatūrą atskleisti pateikiami duomenys apie tai, kiek knygų ir kurių autorių skaito 9-11 klasių berniukai ir mergaitės. Namuose skaitomos knygos lyginamos su grožinės literatūros kūriniais, nagrinėjamais per pamokas. Straipsnyje analizuojama, kokius laikraščius ir žurnalus mokiniai skaito ir kokiais periodinės spaudos klausimais jie domisi.
Keywords: humanities; development in understanding; interest in reading