Atidėliojimas, saviveiksmingumas ir laiko valdymas akademinėje veikloje - Koncevičienė, Jolanta (Psichologija, 2017)
Straipsnyje siekiama įvertinti akademinio saviveiksmingumo ir akademinio laiko valdymo gebėjimų sąveiką su akademiniu atidėliojimu. Tyrime dalyvavo 153 patogiuoju būdu atrinkti Vilniaus miesto universitetų studentai, kurių amžiaus vidurkis 20,2 metų (SD = 1,21). Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad didėjantis akademinis saviveiksmingumas siejasi su mažėjančiu akademiniu atidėliojimu, bet pernelyg stiprus tikėjimas savo gebėjimais – didėjančiu akademiniu atidėliojimu. Taip pat aptikta, kad, gerėjant akademinio laiko valdymo gebėjimams, akademinio atidėliojimo ir akademinio saviveiksmingumo ryšys silpnėja.