Užsienio kalbos mokomosios medžiagos organizavimas klausimų sistemos pagrindu - Chvasas , M.; Velička , A. (Psichologija, 1973)
Mokant užsienio kalbų, metodiniais vienetais yra kalbiniai vaizdai – sakiniai, modeliuojami pagal sakinio tikslą, kadangi sakinys sukuriamas pagal klausimą, į kurį turi atsakyti. „Mokomajame žemėlapyje“ apie klausimą koncentruojasi visa mokomoji medžiaga (leksika ir gramatika), kurios pagalba formuluojamas klausimas ir atsakymas į jį. Dirbant su tokiais mokomaisiais žemėlapiais, mokinys išlaisvinamas nuo kai kurios informacijos įsiminimo (apibrėžimai, terminai, klasifikacija ir t.t.), kurią jis gauna skirtingu laiku ir skirtingų šaltinių (morfologijos, sintaksės, leksikologijos ir t.t.), bet kuri nėra būtina šiam mokiniui dabartiniu metu.