Pirmasis lietuviškas aritmetikos uždavinynas - Rumšas , P. (Psichologija, 1972)
Aritmetikos mokymo lietuvių kalba užuomazgos randamos XVIII-XIX a. elementoriuose. XIX a. pirmoje pusėje buvo parašyti trys aritmetikos vadovėliai, bet jie liko rankraščiuose. Aritmetikos uždavinynas – pirma spausdintinė aritmetikos knyga lietuvių kalba. Jis parašytas 1879 m. ir kurį laiką buvo platinamas perrašinėjant ranka. Rankraščiai naudoti slaptose lietuviškose mokyklose. LTSR MA bibliotekoje saugomas vienas uždavinyno rankraščio egzempliorius. Rengiant spaudai uždavinynas iš pagrindų pertvarkytas ir papildytas. Trijuose skyriuose apie skaičius patalpinta 630 uždavinių, daugiausia tekstinių. Kai kurie uždaviniai rekomenduojami spręsti lygčių pagalba. Didelę vertę turi matematinių terminų žodynas. Žodžių prasmė aiškinama pasitelkus panašius terminus lenkų ir vokiečių kalbomis.