Pedagoginių objektų vertinimas lyginimo metodu - Mališauskienė , A.; Stakvilevičius , M. (Psichologija, 1972)
Straipsnio autoriai pateikia matematinį aparatą pedagoginių objektų rangų nustatymui, jei žinomi atskirų ekspertų pasisakymai apie vietų pasiskirstymą pogrupiuose. Buvo nustatinėjamas mokyklos klasių ir instituto akademinių grupių pasiskirstymas pagal pažangumą. Ši metodika rekomenduojama mokytojams vertinant klasių, mokyklų, akademinių grupių darbą tada, kai gaunami ekspertų atsiliepimai.