Disertacijos - Naujokaitis , P. (Psichologija, 1969)
Sovietinėje Lietuvoje pedagogikos darbuotojų mokslo srityje ir su kitomis mokslų sritimis susijusių darbuotojų skaičius greitai auga. Iki 1968 m. buvo apgintos 79 disertacijos (Pedagogikos daktaro – 1, Filosofijos daktaro – 1, kandidatai: Pedagogikos – 55, Filosofijos – 5, Filologijos – 2, Istorijos – 10, Biologijos – 3 ir Medicinos – 2), kuriose nagrinėjamos skirtingos pedagogikos, psichologijos, logikos ir švietimo problemos. 38 disertacijos įgytos Vilniuje, 21 – Maskvoje, 18 – Leningrade, 1 – Kijeve ir 1 – Tartu mieste.