Aukštesnių klasių mokinių mokymosi interesų tyrimas - Dževečka , A. (Psichologija, 1981)
Straipsnyje aprašytas bendrojo lavinimo vidurinės mokyklos aukštesnių klasių mokinių mokymosi interesų longitudinis tyrimas autoriaus sudaryta anketa bei kitomis metodikomis. Domėjimosi įvairiais mokomaisiais dalykais koreliacinės analizės rezultatai matyti iš koreliacinės plejados ir grafikų.