Suvokimo savireguliavimo tyrimas - Ambrazevičius , R. (Psichologija, 1980)
Žinoma, kad veiklos savireguliavimas turi įtakos darbo kokybei. Eksperimentiniai tyrimai parodė, kad savireguliavimas lemia suvokimo užduočių įvykdymą. Tokio tipo psichiniuose procesuose savikontrolė pasireiškia kaip kompensuojantis mechanizmas.