Žmogaus raumenų – sausgyslių sistemos jautrumo tyrimas, keičiant darbo vietos parametruss - Vanagienė , I.; Lapė , J. (Psichologija, 1980)
Pastovių stimulų metodu tirta žmogaus propriocepciniai raumenų ir sausgyslių pojūčių skyrimo slenksčiai darbo paviršiaus, kėdės, pakojo aukščio bei pasvirimo kampų pakitimams. Ištirta parametro absoliutaus dydžio, jo vertinimo trukmės, bandomojo pozos parametro keitimo metu įtaka slenksčio dydžiui. Rezultatai parodė, kad darbo paviršiaus, kėdės ir pakojo aukščių jutimo slenkstis yra lygus 8±2 mm, o darbo paviršiaus stalo pasvirimo kampo – 90 ± 20’, kėdės – 45 :±: 15’. Visi slenksčiai yra vienodi vyrams ir moterims. Straipsnyje pateikiama keletas rekomendacijų, kaip įrengti darbo vietą.