Jaunųjų darbininkų profesinių interesų charakteristika - Čebelis, J. (Psichologija, 1982)
Straipsnyje pateikiami Vilniaus baldų centro darbininkų profesinių interesų tyrimo duomenys. Visi darbininkai buvo padalinti į keturias grupes ir atitinkamai apibūdinti. Jaunų darbininkų tyrimo (iki 25 metų amžiaus) duomenys rodo, kad 48,2 % jų atėjo dirbti į gamyklą be jokio profesinio intereso, 43,6 % turi vartotojiškus interesus (žemesnis interesas) ir 8,2% turi aukštesnį (darbuotojo) profesinių interesų lygį. Niekas iš jų neturėjo aukščiausio (specifiškai profesinio) profesinių interesų lygmens. Tai rodo, kad jaunų darbininkų profesinius interesus reikia formuoti.