Psichologijos matmenų pokyčio netiesioginio įvertinimo problema - Schimunek, F.P. (Psichologija, 1983)
Straipsnyje nagrinėjama psichologinių matmenų pokyčio įvertinimo problema. Apibendrinant empirinius tyrimus, nagrinėjama specifinė daugkartinio įsiminimo vertinimo problema. Apžvelgiami pagrindiniai pokyčių įvertinimo būdai ir jų ypatumai; siūloma variantas, kaip išspręsti validumo – patikimumo problemą.