Mokinių grupės interesų tyrimas - Lapė, J.; Abariūnaitė, A.; Gutauskienė, L. (Psichologija, 1983)
Mokinių grupės interesų struktūra tirta pasitelkiant adaptuotą W. Hennig metodą. Ištirta 21 mokinių grupė iš bendrojo ir profesinio lavinimo mokyklų. Studijuotas diapazonas, reikšmė, tarpusavio sąveikos ir grupių interesų struktūra, o taip pat atskleisti interesų atskirose grupėse skirtumai. Paaiškėjo, jog W. Hennig interesų struktūros tyrimo metodui reikalingas tolesnis tobulinimas – mokinio interesų sritis turi būti plečiama, reikia ieškoti patikimesnių priemonių interesų tarpusavio sąveikų kūrimui.