Kaip parenka žodį-asociatą greitai ir letai reaguojantys žmonės - Elijošiūtė, S. (Psichologija, 1984)
Iš laisvų žodinių asociacijų eksperimento duomenų su 1000 bandomųjų buvo išskirta greitos reakcijos grupė (184 bandomieji) ir .lėtos reakcijos grupė (171 bandomasis). Šių dviejų grupių duomenų gretinimas su bendrais duomenimis ir tarp savęs leidžia padaryti tokias išvadas: 1) nei greitos, nei lėtos reakcijos grupėse neišryškėjo reikšmingų skirtumų parenkant leksemą-asociatą, palyginti su bendrais duomenimis; 2) greitos ir lėtos reakcijos grupių duomenų sugretinimas rodo, kad lėtos reakcijos grupė pateikia 20% daugiau paradigmatinio tipo asociacijų.