Savęs vertinimo konceptualizacijos problemos - Valickas, G. (Psichologija, 1987)
Straipsnyje apžvelgiami savęs vertinimo konceptualizacijos būdai tarybinėje ir užsienio psichologijoje, kritiškai vertinama susidariusi padėtis. Savęs vertinimas analizuojamas atsižvelgiant į skirtingas jo pasireiškimo formas gyvenime, išskiriant bei aptariant keturias opozicijas: a ) Įsisamoninta – neįsisąmoninta, b) afektyvi- kognityvi, e) bendra-dalinė, d) parodomoji- reali. Straipsnio pabaigoje pateikiamas Aš -vaizdo apibrėžimas (šiai sąvokai teikiama pirmenybė): Aš-vaizdas - tai informacijos atspindžio apie save produktas santykyje su tam tikromis Vertybėmis ir etalonais. Jis pasireiškia įsisąmonintos ir neįsisąmonintos, afektyvios ir kognityvios, bendros ir dalinės, parodomosios ir realios formų vienybėje.