Asmenybės statuso delinkventinėje grupėje ir akcentuacijos tipo ryšys - Suslavičius, A.; Jucevičiūtė, L. (Psichologija, 1987)
Šiame straipsnyje nagrinėjama asmeninio statuso antisocialinėse grupėse problema. Siekiama išanalizuoti akcentuacijos tipo poveikį statuso įgijimo problemai. Buvo naudotas A. Lichko klausimynas ir sociometrinis testas. Tiriamaisiais buvo 30 antrosios profesinės Vilniaus mokyklos mokiniai. Buvo įvertintas asmens statusas grupėje ir jo akcentuacijos tipas. Ryški sąsaja tarp akcentuacijos tipo ir asmeninio statuso buvo pastebėta tik lyderių grupėje. Kitų statusų sąsajos su akcentuacijos tipu – nevienareikšmės. Taikomieji problemos aspektai aptarti.