Jaunesniųjų moksleivių nerimastingumas ir jų elgesio ypatumai - Augis, R. (Psichologija, 1988)
Straipsnyje pristatomas 68 aštuonmečių nerimastingumas, naudojant S. B. Sarason „Vaikų nerimastingumo dėl kontrolinių darbų skalę“. Jų elgesio streso situacijose ypatumai buvo tiriami, naudojant klinikinius interviu ir stebėjimą. Tyrimo duomenys patvirtino hipotezę (p < 0,01), kad nerimastingumo dėl kontrolinių darbų padidėjimas siejasi su nerealistiniu elgesiu, kuris pagrįstas impulsyvumu ir gynybiniais mechanizmais, kai tuo tarpu mažesnis nerimastingumas dėl kontrolinių darbų siejasi su realistiniu elgesiu, kuris pagrįstas valia.