Socialinio psichologinio treningo efektyvumo tyrimas - Chomentauskas, G.; Lepeška, V. (Psichologija, 1990)
Straipsnyje aptariama būtinybė plačiau suprasti socialinį psichologinė treningą. Būtina atsižvelgti ne tik elgesio aspektą, bet ir į nuostatas į žmones (socialinė decentracija, socialinis suvokimas etc.) ir į save (Aš vaizdo praturtinimas, integracija etc.). Treningo efektyvumas turi būti vertinamas, atsižvelgiant į jo tikslus. Straipsnyje pristatomas 39 asmenų tyrimas, naudojant semantinį diferencialą. Faktorių analizė atskleidė savęs ir kitų suvokimo semantinės struktūros pokytį prieš ir po treningo. Po treningo aptiktas labiau nuoseklus ir mažiau kontraversiškas savęs ir kitų suvokimas.