Pagalbos motyvacija: altruistinio elgesio prielaidos - Suslavičius, A. (Psichologija, 1991)
Straipsnyje aptariami požiūriai į pagalbos motyvaciją, sprendimo teikti pagalbą priėmimą, asmenybinius ir situacinius faktorius. Didžiausias dėmesys kreipiamas į aukos motyvų konfliktą, iššūkius savęs vertinimui. Pagalbos gavimo mechanizmai ir pagalbos gavėjo asmenybės ypatumai yra aptarti.