Psichologiniai skausmo įvertinimo aspektai - Sargautytė, R. (Psichologija, 1993)
Skausmas yra dažnas simptomas, kuris skatina žmonės ieškoti medicininės pagalbos. Šiame straipsnyje analizuojamos dabartinės žinios apie kai kurias skausmo išraiškos ir matavimo sritis. Klausimas keliamas, ar verta skirti psichologeninio ir organinio skausmo pacientus, pateikiamos psichologinės skausmo koncepcijos. Skausmo ir klinikinio skausmo ypatumai yra pabrėžiami. Kadangi psichologai vis dažniau yra įtraukiami į skausmo vertinimą ir gydymą, jų vaidmuo turėtų būti apibrėžtas aiškiau.