Vyresniųjų paauglių techniniai sugebėjimai - Beresnevičienė, D. (Psichologija, 1993)
Straipsnyje pateikiamas Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų 8 ir 9 klasės mokinių tyrimas, naudojant DAT (Differential Aptitude Test). Siekiant suprasti veiksnius, veikiančius mechaninio samprotavimo lygmenį ir erdvinius santykių suvokimą, buvo ištirtą 1100 mokinių. Tyrimas rodo, kad tarp abiejų gebėjimų egzistuoja ryšys. Aukšti techniniai gebėjimai siejosi su polinkiu į technines veiklas, amžiumi ir lytimi.