Elgesio teorija ir žmogaus modeliai - BANDURA, A. (Psichologija, 1997)
Pateikiama versta A. Banduros kalba, kurioje jis pristato esminius savo teorijos momentus (modeliavimas, pastiprinimas, savipastiprinimas, savireguliacija). Polemizuojama su biheivioristine teorija. Pristatomas ir filosofinis požiūris į žmogų.