Asmenybės savivokos pokyčiai bibliodramos grupėje - MARKEVIČIUS, GIEDRIUS (Psichologija, 1997)
Tarp grupinės psichoterapijos, bibliodrama yra modernus grupinis metodas, apjungiantis egzgenezę, dramą ir psichoterapiją. Remiantis hermeniautiniu žmogaus patyrimų atgaminimo principu, identifikacijos technikomis, tarpasmeninės sąveikos grįžtamuoju ryšiu, kiekvienas dalyvis gali gilinti savo refleksiją ir savęs suvokimą. Šiame tyrime buvo naudojama repertuarinių gardelių technika, remiantis ja buvo siekta išnagrinėti savęs suvokimo dinamiką bibliodramos grupėje. Tiriamaisiais buvo Vilniaus universiteto studentai (16 dalyvių 2 bibliodramos grupėse). Tyrimas patvirtino hipotezę, kad savęs suvokimas bibliodramos metu tampa kongruentiškesnis, realistiškesnis, labiau integruotas. Konstrultų sistema iš fragmentuotos tapo labiau integruota. Pastebėti pokyčiai Aš sistemoje tęsėsi ir po bibliodramos grupės pabaigos.