Reakcijų tyrimo problemos ir uždaviniai - Paužaitė, S. (Psichologija, 1968)
Šiuo metu eksperimentinėje ir inžinerinėje psichologijoje dažnai tiriama paprastoji sensomotorinė reakcija ir pasirinkimo reakcija. Šių reakcijų tyrimuose judesių ypatumai netiriami, o ir patys judesiai stipriai supaprastinti. Tarp valdymo operacijų yra ir tokių, kurios reikalauja tikslaus judesių reguliavimo. Valdymo sistemų darniam funkcionavimu būtina nagrinėti judesių struktūrą, kuriems reikia tikslios ir nepertraukiamos reguliacijos ir nustatyti įvairių faktorių poveikį reguliuojamosios reakcijos ypatumams. Žmonių reguliuojamųjų reakcijų eksperimentiniai tyrimai gali duoti medžiagos, leisiančios suprasti jų mecganizmus ir reguliacijos principus.