Rusų kalbos dalyvio ir padalyvio nagrinėjimas, mokant lietuvius rusų kalbos - Drotvinas, L. (Psichologija, 1964)
Gretinimo metodu apžvelgiami pagrindiniai rusų kalbos dalyvių ir padalyvių darybos bei vartosenos atvejai. Be to, nurodomi ir kai kurie lietuvių kalbos dalyvių, pusdalyvių bei padalyvių vartosenos ypatumai, būtent: dalyviai netiesioginėje pasakojamojoje kalboje ir sudurtiniuose atliktiniuose bei pradėtiniuose laikuose, kai kurios pusdalyvinės bei padalyvinės žodžių grupės ir t.t. Minėtais atvejais rusų kalboje dažniausiai yra vartojamos kitos (nedalyvinės) veiksmažodžių bei vardažodžių formos arba konstrukcijos. Tuo būdu įvairūs lietuvių kalbos laiku, veikslų ir modalumo atspalviai rusų kalboje turi kitas raiškos priemones - kaitomąsias veiksmažodžio lytis ar bendratį, modalinius žodžius, prielinksnines konstrukcijas, sudėtinio sakinio struktūrą ir t.t.