Vaizdo formavimosi regėjimu ir lytėjimu ypatumų palyginimas - Lapė, J. (Psichologija, 1964)
Straipsnyje, remiantis eksperimento būdu gautais duomenimis, patvirtina mintis, kad regėjimo ir lytėjimo analizatorių veikla turi bendrų bruožų. Pateikti duomenys rodo, kad analizatorių refleksinės dinamikos eigos pakitimas sukelia pakitimus besiformuojančiame vaizde. Jei regėjimo ir lytėjimo analizatorių refleksinės dinamikos eigos pakitimai yra analogiški, tai ir susidariusio vaizdo pakitimai abiejose suvokimo rūšyse yra panašaus pobūdžio. Tai ir patvirtina teiginį, kad erdvinio vaizdo formavimasis regėjimo ir lytėjimo analizatorių veiklos pagrindu vyksta analogišku būdu.