Kai kurie leksikos dėstymo antrame kurse klausimai - Zapereckaitė, M. (Psichologija, 1963)
Šiame straipsnyje nagrinėjami klausimai: santykis tarp gramatikos – vertimo ir tiesioginio metodų dėstant leksiką antrame kurse, tai yra, kompleksinio mokymo ir struktūrinių modelių dėstymo klausimai. Autorė daro išvadą, kad pagrindinė tokio dėstymo prielaida – struktūrinis modelis, o šių modelių dėstymas yra pagrindinė priemonė, ugdant kalbinius įgūdžius. Straipsnyje siūlomi kai kurie darbo, ugdant rašytinės ir šnekamosios kalbos įgūdžius, metodai.