Mokyklinio fizikos demonstracinio eksperimento veiksmingumo klausimu - Jakutis, S.; Valentinavičius, V. (Psichologija, 1962)
Tobulinant mokyklinio kurso turinį ir metodus, naudojamus mokant fizikos, reikia toliau vystyti demonstracinį eksperimentą. Tikslinga atsisakyti ypatingo prietaisų schematiškumo. Jų konstrukcija tam tikru laipsniu privalo atitikti įrenginius, naudojamus praktikoje. Demonstraciniame eksperimente taip pat turi būti atspindėti naujausi technikos pasiekimai. Demonstracinį eksperimentą reikia naudoti ne tik dėstant naują medžiagą, bet ir kituose pamokos etapuose. Mokinių įtraukimas į pasirengimą demonstraciniam eksperimentui ir jo pravedimą teigiamai veikia jų žinių kokybę ir praktinių mokėjimų bei įgūdžių raidą.