Fizinių daikto savybių įtaka formos suvokimui lytėjimu - Lapė, J. (Psichologija, 1962)
Šiame darbe pateikiami eksperimentiniai duomenis apie fizinių daikto savybių įtaką formos suvokimui lytėjimu. Gauti eksperimentiniai duomenys rodo, kad erdvinių daikto savybių atspindėjimui poveikį daro odos deformacijos pokytis, vykstant paviršinių receptorių ir daikto sąveikai. Šie odos deformacijos pokyčiai nulemti skirtingų fizinių daikto savybių (lygumo, šiurkštumo, elastingumo).