S. Freudo ir C. G. Jungo požiūriai į žmogaus kūrybingumą iš dabarties perspektyvos - Almonaitiene, Junona (Psichologija, 1995)
Šiame straipsnyje glaustai pristatomi S. Freudo ir C. G. Jungo požiūriai į žmogaus kūrybiškumą bei pateikiamas jų vertinimas iš dabarties perspektyvos. Kai kurie šiuolaikinių empirinių tyrimų rezultatai iš naujo skatina susidomėjimą šiais klasikiniais požiūriais. Jų apimtis, globalumas, dėmesys tikriesiems kūrybiniams gerai žinomų autorių darbams, atrodo, yra svarbūs teigiami aspektai, ypač lyginant su daugybe gan nereikšmingų šiuolaikinių eksperimentinių kūrybiškumo tyrimų. Vis dėlto, autoriaus nuomone, S. Freudo kūrybiškumo aiškinimas atveria platesnes galimybes tolimesniems ieškojimams, nei C. G. Jungo.